Liedjes voor in de klas - Doewap #5 - Brugge

Doewap met je klas

Hoe leer je liedjes aan? Waar moet je op letten als je met kinderen zingt in de klas? Hoe introduceer je ritme en beweging? Hoe gebruik je zingen in combinatie met meertaligheid? In deze navorming vind je nieuw liedrepertoire voor in de klas dat je gemakkelijk kan aanleren én dat aansluit bij de thema's in de klas. We werken ook met liedjes van buiten Europa. Zodat kinderen van hier liedjes van daar leren en andersom. 

Wil je met me naar?  is een jazzy nummer van Mirjam de Wit op tekst van Joke Van Leeuwen, Nieuwjaarsbrief is een gezongen nieuwjaarswens van Hans Helsen op tekst van Sien De Smet die de gesproken brief kan vervangen, Laci en ik een stevig rocknummer van Hans Primusz dat alle stoere kinderen zal aanspreken. Met het weemoedige Ilgaz reizen we naar Turkije, Plouf tizen leert je acht woorden berbers en Ya tir brengt ons naar Irak. Sterre De Raedt geeft vocaal en educatief advies. Schrijf snel in! 

Na de vorming kan je via een code de liedjes downloaden met de teksten, partituren, mp3's en les- en uitspraaktips van alle gezongen liedjes. Koor&Stem organiseert onder de noemer Doewap regelmatig workshops om je bekend te maken met nieuwe en vertrouwde kinderliederen die aansluiten bij de klasthema's van de lagere school. 

Wanneer: 
07 maart 2018 -
13:30 tot 16:00
Waar: 
Studio 1
Concertgebouw Brugge
Het Zand 34
8000 Brugge
Voor wie: 
  • leerkrachten lagere school
  • leerkrachten muziekinitiatie, AMV, samenzang
  • kinderkoordirigenten
Prijs: 
€ 50 / €35 (studenten) inclusief didactisch materiaal en drankje
Inschrijven: 

Inschrijven kan hier.

Deel deze pagina