Overzicht vormingsaanbod

Begin bij jezelf en vorm je klas stapsgewijs om tot een zingende klas. Dat kan door korte vormingen of langere opleidingen. Activeer vervolgens de hele school en tover ze om tot een zingende school. We bieden je een aantal interessante zangprojecten, op maat van je school. Voor alle vormingen en projecten kan je contact met ons opnemen via 03 237 96 43 of info@koorenstem.be

Voor de leerkracht

 1. Doewap: Ontdek nieuwe liedjes voor de basisschool - halve dag

  Een middag of avond lekker zingen, nieuwe liedjes leren en handvaten aangereikt krijgen om er direct zelf mee aan de slag te gaan, dat is Doewap. Koor&Stem organiseert twee maal per jaar repertoireworkshops om je bekend te maken met een boel nieuw materiaal. Op de kalender zie je wanneer we bij jou in de buurt zijn. Je kan ook Doewapworkshops aanvragen voor je school.

 2. Pluis het uitPluis het uit: Maak kennis met een geïntegreerd pakket muzische vorming - halve dag

  Pluis het uit is een knotsgek multidisciplinair project voor  de tweede graad van het lager onderwijs dat je zowel in de klas als op het podium kan gebruiken. Een vruchtpluis wordt meegevoerd door de wind. Ze leidt de leerlingen langs flexibele opdrachten en liedjes. Ontdek een pakket dat uiterst geschikt is voor de lessen muzische vorming (30u.), maar ook rond doelen voor de vakken Nederlands, wereldoriëntatie, wiskunde, e.a. werkt. Meer info via: www.pluishetuit.be

 3. Zingen met kinderenZingen met kinderen - opleiding

  De opleiding Zingen met kinderen richt zich tot iederen die op een kwaliteitsvolle manier wil leren zingen met kinderen: studenten in de lerarenopleiding, leerkrachten in het basisonderwijs, leerkrachten uit het DKO, dirigenten van kinderkoren. De opleiding bestaat uit een startweekend, 5 cursusdagen, een stage en een slotdag. Wie de opleiding afrondt, weet hoe hij of zij op een boeiende manier een éénstemmig lied kan aanbrengen bij een groep kinderen.  

Voor de school

Alleen zingen is leuk, met de klas zingen is leuker, met de hele school het allerleukst! Neem contact met ons op voor een zangproject op maat van jouw school. Hier alvast een greep uit het aanbod.

 1. Pedagogische studiedag - 1 dag

  Zorg voor bewustwording rond stemgebruik. Wij komen graag bij je op bezoek om met het hele schoolteam te zingen, maar ook om dieper in te gaan op stemproblemen, ademhaling of didactische vaardigheden gelinkt aan zingen. 

 2. Schoolzangdag - 1 dag

  Tijdens de schoolzangdag sturen we een professionele muziekpedagoog en begeleider naar je school. Alle leerlingen zingen, musiceren, knutselen, bewegen en acteren dan de hele dag. Op het einde van de zangdag houden we een toonmoment voor en met elkaar. - Beperkt aanbod per provincie. Vanaf 2017 in West-Vlaanderen.

 3. AttakatamoevaZingen en zwingen met Attakatamoeva - 3 halve dagen

  Attakatamoeva is een muzisch schoolproject dat zingen in de lagere school op het hoogste schavotje wil plaatsen aan de hand van leuk liedmateriaal. We sturen docenten naar je klas die gedurende 3 sessies met de kinderen en de leerkrachten werken. Als je school dat wenst, kan de derde sessie ingevuld worden met begeleiding van de live Attakatamoevaband. Enthousiasme verzekerd! Bij dit project krijgt ieder kind ook een leuk liedbundeltje met cd mee om thuis verder te zingen.

 4. Pluis het uit op het podiumHet podium op met Pluis het uit - 30u in de klas en een toonmoment

  Pluis het uit is een knotsgek multidisciplinair project voor de tweede graad van het lager onderwijs dat je zowel in de klas als op een podium kan gebruiken. Een vruchtpluis wordt meegevoerd door de wind. Ze leidt de leerlingen langs flexibele opdrachten en liedjes. De basis van het pakket is uiterst geschikt voor de lessen muzische vorming (30u.), maar werkt ook rond doelen voor de vakken Nederlands, wereldoriëntatie, wiskunde, e.a. De leerlingen krijgen een portfolio, de leerkrachten een didactisch pakket met fiches per opdracht, partituren, verhaalteksten, cd met liedjes, afbeeldingen, pictogrammen. Boeiend project voor 1 klas met eindeloze mogelijkheden voor de hele school.