Doe mee met Cantania in het schooljaar 2016-2017

17 mei 2016

Of je noten kan lezen of niet, na de driedaagse workshop in het Paleis voor Schone Kunsten heb je de smaak gegarandeerd te pakken. Samen met enthousiaste collega-leerkrachten werk je aan zangtechnieken als ritmiek, ademhaling of klankkleur, en tonen we hoe je op een spelende manier een zangstuk inoefent met je klas.

Voor het eerst werken we met een compositie uit Belgiƫ, geschreven door de Franstalige en Nederlandstalige Dichter des Vaderlands Laurence Vielle & Charles Ducal en de Brusselse componist Jean-Philippe Collard Neven. Zijn zangstuk zingen jullie samen met driehonderd leerlingen van Brusselse scholen tijdens het feestelijk slotconcert van Cantania.

Het wordt een stedelijke roadmovie die het verhaal vertelt van een kind dat op eigen houtje beslist tijdens een stakingsdag de stad in te trekken. Gedurende de dag komt hij in aanraking met de geluiden van de stad, de angst voor het onbekende, beleeft hij onverwachte ontmoetingen en ervaart hij het plezier nieuwe dingen te ontdekken.

Cantania is een duurzaam initiatief van Singing Brussels. Jaar na jaar zet het alles op alles om Brusselse leerlingen aan het zingen te krijgen en te houden. Het is bedoeld voor leerlingen van het 3e tot het 6e leerjaar.

Heb je zin om mee te zingen met je klas in schooljaar 2016-2017? Schrijf je dan nu al in via groups@bozar.be of +32 2 507 83 36. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Schrijf je nu gratis in voor het slotconcert van schooljaar 2015-2016 op 05.06.2016.
Concert van 12:30 via deze link
Concert van 17:30 via deze link

Praktijk

Cantania

Deel deze pagina